StartJePagina

beste antivirusprogramma

Het beste Antivirusprogramma, gratis of betalend

Antivirussoftware is ontworpen om virussen op uw systeem te identificeren, te detecteren, te stoppen en te verwijderen.
Het verwijder niet alleen computervirussen, maar voorkomt ook dat malware en virussen schade aan uw systeem veroorzaken. Antivirussoftware is belangrijk omdat het helpt uw ​​apparaat te beschermen tegen online gevaren. Door antivirussoftware te gebruiken, kunt u de kans op een computervirus minimaliseren en ervoor zorgen dat uw computer soepel blijft werken.

 

Inhoud

Beste betaalde antivirusprogramma paketten

norton

Norton 360 Deluxe

Eigenschappen
* Beschermt PC, Mac en Mobiel
* Virus protection promise
* Betrouwbare dataopslag en back-up
* Geschikt voor 5 apparaten

Norton 360 Deluxe 2020 biedt krachtige beschermingslagen voor je apparaten en online privacy, allemaal in één oplossing. Je pc's, Macs, tablets en smartphones worden beschermd tegen virussen, ransomware, phishing en andere online bedreigingen terwijl je online bankiert, winkelt en surft.

Norton Website
Panda Antivirus Logo

Panda Dome Security

Eigenschappen
* 100% bescherming
* Duidelijke gebruikersinterface
* Een gratis VPN inclusief
* 30 dagen GELD terug

Panda beveilig alles wat voor u belangrijk is ( uw identiteit, uw foto’s, uw geld en uw familie) aan een degelijke prijs. Gebruik het ouderlijk toezicht en de applicatie vergendeling om te voorkomen dat uw kinderen naar ongepaste websites surfen. Gebruik de wifi beveiliging om onbevoegde computer toegang te voorkomen en te bekijken wie zich op jouw netwerk wil connecteren. Lokaliseer, vergrendel en wis uw mobiele toestellen vanop afstand .

Panda Website
bitdefender

Bitdefender Total Security

Eigenschappen
* Beschermt PC, iOS, Mac en Mobiel
* Ouderlijk toezicht online bescherming
* Nieuwe sociale netwerk bescherming
* Blokkeert uw apparaten bij verlies of diefstal

Volledige bescherming voor Windows, macOS, iOS en Android Bitdefender Total Security beschermt al uw Windows-, macOS-, iOS- en Android-apparaten. De bekroonde technologieën van Bitdefender bieden de beste bescherming tegen alle soorten online bedreigingen, met inbegrip van ransomware, zonder uw apparaten te vertragen. Met Bitdefender Total Security hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw beveiliging! U geniet van een gemakkelijk te installeren, volledige en automatische bescherming voor al uw apparaten.

Bitdefender Website
kaspersky

Kaspersky Total Security

Eigenschappen
* Beschermt PC, iOS, Mac, Android
* Blokkeert ongeautoriseerde toegang tot je webcam
* Bescherming online bankieren
* Beveiliging voor kinderen

Kaspersky beschermt met bekroonde beveiliging, inclusief ransomware die alle bestanden op je pc kan vergrendelen. Onze bekroonde beveiliging beschermt je tegen internetdreigingen zoals ransomware, virussen, spam en gevaarlijke websites. We hebben beveiliging met efficiëntie gecombineerd, zodat je profiteert van beveiliging die je pc niet vertraagt en je meer tijd hebt voor leuke dingen. Vereenvoudigt je online beveiliging Je kunt de beveiliging op elke plek met een internetverbinding beheren. Bovendien krijg je met één muisklik deskundige technische ondersteuning.

mcafee-logo

McAfeeTotal Protection

Eigenschappen
* Beschermt PC, iOS, Mac en Mobiel
* Ouderlijk toezicht online bescherming
* Nieuwe sociale netwerk bescherming
* Password Manager

Met McAfee Total Protection kunt u vertrouwen op premium antivirus-, identiteits- en privacybeveiliging voor pc's, Macs, smartphones en tablets. Nu met de 100% garantie dat een expert van McAfee het virus verwijdert: niet goed, geld terug!

Waarom een antivirusprogramma?

Een antivirusprogramma is een programma dat helpt om een apparaat te beschermen tegen virussen en andere online gevaren.

Het minimaliseert de kans op een computer virus en zorgt er vaak voor dat de computer weer sneller wordt.

Antivirussoftware probeert om computervirussen te identificeren, tegen te houden en te verwijderen.
 
Het voorkomt dat malware en virussen schade kunnen aanrichten en beperkt zich niet alleen tot het verwijderen van computervirussen, maar ook wormen.
 
Het gebruik van antivirussoftware is belangrijk om de veiligheid van een apparaat te waarborgen.

Een antivirusprogramma beschermt je digitale toestellen zoals je computer of tablet of smartphone tegen virussen.

Je computer kan je beter beschermen tegen hackers, phishing e-mail en malware.

Een hacker is iemand die binnendringt in je netwerk, en kan op die manier gemakkelijk aan je persoonlijke gegevens  komen, en deze wil je natuurlijk beschermen.

Het kiezen van de beste antivirusprogramma is dus heel belangrijk voor het veilig stelen van je gegevens.

Hoe werkt een antivirusprogramma

Een antivirusprogramma werkt door schadelijke software, zoals virussen, van een apparaat te detecteren, te voorkomen en te verwijderen. 
 1. Scannen: Antivirusprogramma’s voeren regelmatig scans uit van de bestanden, mappen en het systeemgeheugen van uw apparaat om bekende patronen of handtekeningen van virussen of malware te identificeren. Dit gebeurt door middel van twee soorten scans:
  • Volledige systeemscan: deze scan controleert elk bestand en elke map op uw apparaat.
  • Real-time scan: deze scan controleert continu uw apparaat op de achtergrond en scant bestanden terwijl ze worden geopend of gedownload.
 2. Virusdetectie: tijdens het scanproces vergelijkt het antivirusprogramma de bestanden en hun handtekeningen met een database met bekende virussen en malware. Als er een overeenkomst wordt gevonden, markeert het antivirusprogramma het bestand als geïnfecteerd.
 3. Quarantaine en verwijdering: wanneer een virus of malware wordt gedetecteerd, kan het antivirusprogramma het geïnfecteerde bestand in quarantaine plaatsen en het isoleren van de rest van uw systeem om verdere schade te voorkomen. U kunt er vervolgens voor kiezen om het geïnfecteerde bestand te verwijderen of te proberen het op te schonen door de schadelijke code te verwijderen.
 4. Updates: antivirusprogramma’s werken hun virusdatabases regelmatig bij om up-to-date te blijven met de nieuwste bedreigingen. Deze updates bevatten nieuwe virusdefinities en detectietechnieken om effectieve bescherming tegen opkomende bedreigingen te garanderen.
 5. Extra functies: veel antivirusprogramma’s bieden extra functies om de beveiliging te verbeteren, zoals:
  • Firewall: Bewaakt en beheert inkomend en uitgaand netwerkverkeer ter bescherming tegen ongeoorloofde toegang.
  • Anti-phishing: Detecteert en blokkeert phishing-pogingen, dit zijn frauduleuze pogingen om gevoelige informatie te verkrijgen.
  • Webbeveiliging: scant websites en downloads op mogelijke bedreigingen voordat ze uw apparaat kunnen beschadigen.
  • Identiteitsbescherming: helpt persoonlijke informatie te beschermen en identiteitsdiefstal te voorkomen.
  • Ouderlijk toezicht: hiermee kunnen ouders de online activiteiten van hun kinderen controleren en beperken.
Het is belangrijk op te merken dat de specifieke functionaliteiten en werking van een antivirusprogramma kunnen variëren, afhankelijk van de softwareleverancier en het specifieke programma dat u kiest.

Wat is phishing?

Phishing  is een nieuwe vorm van internetfraude.

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit waarbij aanvallers gevoelige informatie proberen te verkrijgen van gerichte individuen door zich voor te doen als legitieme instellingen via e-mail, telefoon of sms.

De verkregen informatie kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot belangrijke accounts en kan leiden tot identiteitsdiefstal en financieel verlies.
 
Phishing-aanvallen worden meestal uitgevoerd via e-mail en maken vaak gebruik van social engineering-technieken om gebruikers te misleiden tot het uitvoeren van acties zoals het klikken op een link of het openen van een bijlage, of het onthullen van gevoelige informatie.
 
Phishing-aanvallen zijn steeds geavanceerder geworden en weerspiegelen vaak op transparante wijze de site die het doelwit is, waardoor de aanvaller alles kan observeren terwijl het slachtoffer op de site navigeert.

Het bestaat eruit om mensen zodanig te lokken om daarna op te lichten, en dit gebeurt door mensen te lokken en naar een valse website te brengen die enorm lijkt op de originele versie.

Wanneer ze op die link klikken worden ze doorgestuurd naar een valse website om ze dan nietsvermoedend op te lichten.

Op die manier kunnen ze aan uw login en wachtwoord komen, of aan hun bankgegevens, en op die manier word je opgelicht.

Wat is malware?

Malware is een term die wordt gebruikt om kwaadaardige software of code te beschrijven die schadelijk is voor computersystemen, netwerken, tablets en mobiele apparaten.

Malware is ontworpen om computers binnen te dringen, te beschadigen of uit te schakelen, vaak door gedeeltelijke controle over de werking van een apparaat over te nemen.
 
Malware kan zonder toestemming van de gebruiker op een computer worden geïnstalleerd en kan schadelijke acties uitvoeren, zoals het stelen van wachtwoorden of geld, het versleutelen van bestanden en het stelen van gevoelige gegevens.
 
Er zijn verschillende soorten malware, waaronder computervirussen, wormen, Trojaanse paarden, ransomware, spyware en adware.
 
Adware is ongewenste software die advertenties weergeeft op het scherm van een gebruiker, terwijl scareware een soort malware is die gebruikers bang maakt om valse applicaties te kopen.
 
Ongeacht het type malware, de bedoeling ervan is altijd kwaadaardig.
 
Het is belangrijk om antivirussoftware op apparaten te hebben geïnstalleerd om ze te beschermen tegen aanvallen van malware.

Een gratis antivirusprogramma, beschermt dit genoeg?

Hoewel gratis antivirusprogramma’s een zekere mate van bescherming kunnen bieden, bieden ze mogelijk niet alle functies die nodig zijn voor volledige bescherming.

Sommige gratis antivirusprogramma’s kunnen echter nog steeds een goede bescherming bieden tegen malware.
 
Het is belangrijk om een ​​betrouwbaar gratis antivirusprogramma te kiezen en dit regelmatig up-to-date te houden.
 
Gratis antivirusprogramma’s bieden mogelijk geen geavanceerde functies zoals realtime bescherming, firewall en antiphishingbescherming.
 
Betaalde antivirusprogramma’s bieden meestal een uitgebreidere bescherming en extra functies.
 
Samenvattend: hoewel een gratis antivirusprogramma enige bescherming kan bieden, is het misschien niet voldoende om volledige bescherming te bieden tegen alle soorten malware.

Wat zijn de beste gratis antivirusprogramma's?

Daar een gratis versie niet zo efficient werkt als een betaalde versie, is het soms zoeken naar de geschikte voor je computer.

Bij een gratis versie zijn de opties en functionaliteiten echter beperkt, waardoor je minder beschermt wordt

Ik zal je een paar optie voorstellen en die zijn gratis te downloaden:

 

avast antivirus

Een betaald of een gratis antivirusprogramma kiezen?

Alles hangt een beetje af van welke gebruiker je bent, en hoe vaak je op het internet surft.

Als je een dagelijkse gebruiker van het internet ben, kan je maar beter goed beschermt zijn met een betaalde versie die je beschermt tegen allerhande virussen en malware.

Voor een basis gebruiker kan je misschien voldoende hebben met een gratis versie.

Wanneer je veel gebruik maakt van het internet, kan je maar beter goed beschermt worden en je data of persoonlijke gegevens veilig stellen.

Functionaliteiten van een antivirusprogramma

Antivirussoftware is geëvolueerd met verschillende functionaliteiten die verder gaan dan alleen het scannen op virussen. 

Virusscanning en -verwijdering: antivirusprogramma’s zijn ontworpen om virussen op uw apparaat te detecteren en te verwijderen.

Firewall-bescherming: sommige antivirusprogramma’s bevatten een firewall die inkomend en uitgaand netwerkverkeer bewaakt en beheert, waardoor een extra beschermingslaag wordt geboden tegen ongeoorloofde toegang.
 
Phishing-bescherming: Antivirusprogramma’s kunnen ingebouwde functies hebben om te beschermen tegen phishing-aanvallen, dit zijn pogingen om gebruikers te misleiden om gevoelige informatie vrij te geven.
 
Virtual Private Network (VPN): Sommige antivirusprogramma’s bieden een VPN-service die uw internetverbinding versleutelt, zodat uw online activiteiten privé en veilig blijven.
 
Wachtwoordbeheer: Veel antivirusprogramma’s bevatten een wachtwoordbeheerfunctie die uw wachtwoorden veilig opslaat en beheert, waardoor het gemakkelijker wordt om sterke en unieke wachtwoorden voor verschillende accounts te gebruiken.
 
Ouderlijk toezicht: Antivirusprogramma’s kunnen functies voor ouderlijk toezicht hebben waarmee ouders de online activiteiten van hun kinderen kunnen controleren en beperken, waardoor een veiligere online ervaring wordt gegarandeerd.
 
Identiteitsbescherming: Sommige antivirusprogramma’s bieden functies voor identiteitsbescherming die helpen uw persoonlijke gegevens te beschermen en identiteitsdiefstal te voorkomen.
 
Bescherming van mobiele apparaten: Antivirusprogramma’s kunnen specifieke bescherming bieden voor mobiele apparaten, waaronder malwaredetectie en antidiefstalfuncties.
 
Systeemoptimalisatie: Sommige antivirusprogramma’s bevatten hulpprogramma’s voor systeemoptimalisatie die de prestaties en snelheid van uw apparaat helpen verbeteren.
 
Het is belangrijk op te merken dat niet alle antivirusprogramma’s al deze functionaliteiten zullen hebben. De beschikbaarheid van deze functies kan variëren, afhankelijk van het specifieke antivirusprogramma dat u kiest.

Wat is het beste antivirusprogramma voor Jou?

Het is belangrijk om te onthouden dat de beste antivirussoftware voor jou afhangt van je specifieke behoeften en budget.

Het is daarom aan te raden om verschillende antivirusprogramma’s te vergelijken en te kijken welke het beste bij jou past.

Het beste antivirusprogramma kun je vinden in alle soorten en ook alle prijsklasses.

Het is soms moeilijk om het juiste pakket te kiezen.

Daarom heb je keuze tussen basic pakketten , en all-in-one pakketten.

Als je veel tijd doorbrengt op het internet, is het beter dat je een all-in-one pakket kiest.

Daardoor ben je beter beschermd en hoef je u geen zorgen te maken.

Welke apparaten hebben antivirus nodig?

Antivirusprogramma’s zijn essentieel voor apparaten die met internet zijn verbonden en kunnen kwetsbaar zijn voor malwareaanvallen. 

Personal computers (pc’s): pc’s met besturingssystemen zoals Windows, macOS of Linux zijn vaak het doelwit van malware en vereisen antivirusbescherming.

Mobiele apparaten: Smartphones en tablets, met name die met Android of iOS, kunnen ook vatbaar zijn voor malware en profiteren van de installatie van antivirussoftware.
 
Laptops: net als pc’s lopen ook laptops het risico op malware-infecties en moeten ze antivirusbescherming hebben.
 
Internet of Things (IoT)-apparaten: Naarmate IoT-apparaten vaker voorkomen, kunnen ze ook het doelwit worden van malware. Hoewel antivirussoftware mogelijk niet voor alle IoT-apparaten beschikbaar is, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en over de juiste beveiligingsmaatregelen beschikken.
 
Het IoT heeft verschillende toepassingen in verschillende industrieën, waaronder het consumenten-IoT (slimme huizen en verbonden apparaten), het zakelijke , de productie, het industriële, de auto-industrie, telecom, energie en meer.
 
Het is ook toegepast in de gezondheidszorg (Internet of Medical Things of IoMT) voor medische doeleinden, gegevensverzameling en onderzoek, evenals in militaire omgevingen (Internet of Battlefield Things of IoBT) om de mogelijkheden te verbeteren.
 
Servers: Servers die websites hosten of gevoelige gegevens opslaan, zijn het belangrijkste doelwit voor cyberaanvallen en moeten over robuuste antivirusbescherming beschikken.
 
Het is belangrijk op te merken dat het specifieke benodigde antivirusprogramma kan variëren, afhankelijk van het apparaat en het besturingssysteem. Bovendien kan het vereiste beschermingsniveau afhangen van factoren zoals de online activiteiten van de gebruiker en de gevoeligheid van de gegevens die op het apparaat worden geopend of opgeslagen.

Tip: Computers van Apple zijn minder vatbaar voor virussen,omdat virussen meestal gemaakt zijn voor producten die talrijk op de markt zijn.

Daar Apple toestellen minder talrijk op de markt zijn, hebben deze toestellen ook minder virussen.

Maar als je toch twijfelt of je met je Apple genoeg beschermt bent, kan je beter toch een product aanschaffen.

De beste antivirus pakketten zijn gemaakt voor zowel Windows, Apple en mobiele toestellen.

De Android toestellen zoals smartphone, tablets kun je ook beter beveiligen met een antivirusprogramma.

 

Verkrijgbaar bij: