twee meisje werken met smartphone

Tweedehands smartphone of refurbished, wat is de beste?

Voor wie op zoek is naar een nieuwe telefoon zonder de hoofdprijs te betalen, kunnen refurbished smartphones een uitstekende optie zijn.

Deze telefoons zijn eerder gebruikt, maar zijn zorgvuldig hersteld naar hun oorspronkelijke staat en worden tegen een aanzienlijk lagere prijs aangeboden dan gloednieuwe modellen.

Maar wat betekent ‘refurbished’ precies, en waar moet je op letten bij de aankoop? Bij de keuze voor een refurbished toestel komen diverse vragen naar boven. Is het betrouwbaar?

Wat zit er inbegrepen qua garantie? Werken deze toestellen nog zoals het hoort? Dit artikel beantwoordt al jouw vragen over refurbished smartphones. Ontdek de betrouwbaarheid, de garantie en de optimale werking van deze slimme keuze voor budgetbewuste kopers.

Bereid je voor om de wereld van refurbished smartphones te verkennen en maak een slimme aankoopbeslissing.

Inhoud

Wat is een tweedehands of refurbished smartphone?

Een refurbished smartphone is niet zomaar een tweedehands toestel; het is een zorgvuldig gereviseerde en verbeterde telefoon.

“Refurbished” is het Engelse woord voor “gereviseerd”. Deze toestellen zijn teruggekomen vanwege technische defecten of simpelweg teruggestuurd door vorige eigenaars.

Na grondige controle ondergaan ze reparaties en worden eventuele onderdelen vervangen, waardoor ze opnieuw de markt op kunnen als refurbished smartphones.

Een refurbished smartphone wordt na deze revisie verkocht als een bijna nieuw toestel, vergezeld van een beperkte garantie. Hoewel de garantie minder uitgebreid is dan bij een nieuw toestel, biedt het toch gemoedsrust voor wie op zoek is naar kwaliteit zonder de prijs van een gloednieuw apparaat.

Wat is verschil tussen tweedehands en refurbished

Kies voor Zekerheid met Refurbished, Geen Gewone Tweedehands

Een refurbished toestel onderscheidt zich aanzienlijk van een gewoon tweedehands toestel.

Een tweedehands toestel is simpelweg een gebruikte telefoon die wordt verkocht zonder garantie en waarvan de staat vaak onbekend is. Hoewel ze mogelijk zijn teruggezet naar fabrieksinstellingen, kunnen verborgen gebreken blijven bestaan.

De aankoop van een tweedehands toestel brengt risico’s met zich mee, aangezien je niet kunt zien of het gebreken vertoont en er na aanschaf geen garantie meer is.

Echter, een refurbished toestel is zorgvuldig gereviseerd, gecontroleerd en schoongemaakt. Het wordt verkocht met een beperkte garantie van één of twee jaar, waardoor je zekerheid hebt over de staat van het toestel. Kies voor gemoedsrust met een refurbished toestel, waar garantie en kwaliteit samenkomen.

Refurbished Smartphones

logo Bol.com

Voordelen en nadelen refurbished smartphone

Voordelen

  • is veel goedkoper dan een nieuw toestel
  • is gecontroleerd en hersteld
  • je hebt garantie
  •  milieuvriendelijk

Nadelen

  • allernieuwste versies heb je weinig aanbod
  • kan gebruiksporen bevatten zoals krassen
  • garantie is korter dan bij een nieuw toestel
  • ongekende levensduur

Waarop letten bij de aankoop van tweedehands of refurbished smartphone

Zoek uit of je echt goedkoper af bent

Slim Vergelijken: De Sleutel tot de Beste Deal voor Jouw Refurbished Toestel

Het is cruciaal om te ontdekken of je daadwerkelijk voordeliger uit bent. De kern van de zaak is vergelijken; neem de tijd om het refurbished toestel te vergelijken met zijn gloednieuwe tegenhanger. Soms zijn de prijsverschillen minimaal, en wordt er zelfs vaak bijna net zoveel gevraagd als voor een splinternieuw toestel. Als het prijsverschil minimaal is, is het essentieel om grondig te overwegen wat voor jou de meest geschikte keuze is. Voorkom verrassingen en maak een weloverwogen beslissing door goed te vergelijken en te kiezen voor de optie die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Vraag informatie over je tweedehands smartphone

Verkrijg Volledige Informatie voor een Slimme Aankoopbeslissing

Om een weloverwogen beslissing te nemen, is het essentieel om gedetailleerde informatie over het refurbished product te verkrijgen. Vraag specifiek naar de uitgevoerde herstellingen, aangezien het uiterlijk van het toestel er weliswaar als nieuw uitziet, maar de interne problemen niet direct zichtbaar zijn. Informeer ook naar de duur van de garantie, aangezien deze informatie van vitaal belang is om je gemoedsrust te waarborgen. Door deze vragen te stellen, zorg je ervoor dat je volledig op de hoogte bent en dat je met vertrouwen kunt beslissen over de aanschaf van het refurbished product.

Batterij levensduur refurbished smartphone

Optimaliseer je Batterijduur: Een Cruciale Check voor Slim Gebruik

Controleer zorgvuldig de batterijlevensduur van je smartphone, want het laten vervangen van een batterij kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Om dit te doen, ga naar de instellingen op je smartphone, navigeer naar de batterijsectie en selecteer ‘Batterijcapaciteit’. Hier zie je precies hoeveel batterijcapaciteit er nog beschikbaar is. Door regelmatig deze eenvoudige controle uit te voeren, behoud je een efficiënte batterijprestatie en vermijd je onverwachte kosten voor vervanging. Een kleine moeite voor langdurig gebruiksgemak!

Gebruiksporen refurbished smartphone

Lees de Geschiedenis in Krassen en Deuken: Een Blik op het Verleden van je Smartphone

De gebruikssporen, zoals krassen en deuken, vertellen vaak een verhaal over wat de smartphone heeft doorgemaakt. Als het toestel overmatige gebruikssporen vertoont, en vooral als het meerdere malen op de grond is gevallen, kan dit nadelig zijn voor de interne integriteit. Deze fysieke schade kan resulteren in interne beschadigingen, waardoor het risico op toekomstige defecten toeneemt. Het is raadzaam om aandacht te besteden aan de uiterlijke staat van het toestel, aangezien deze sporen veel onthullen over de levensloop van de smartphone en de mogelijke gevolgen voor de toekomstige duurzaamheid ervan.

Garantieduur refurbished smartphone

Vertrouw op Zekerheid: Ontdek de Garantie van je Refurbished Smartphone

Bij de aanschaf van een refurbished smartphone wordt een beperkte garantie aangeboden. Verifieer bij de aanbieder de duur van deze garantie, aangezien sommigen een garantie van één jaar verstrekken, terwijl anderen kiezen voor een uitgebreidere garantie van twee jaar. Deze garantieperiode is van vitaal belang in het geval er onverhoopt problemen optreden met het toestel. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de geboden garantie, want het biedt gemoedsrust en bescherming mocht er zich een situatie voordoen waarbij het toestel aandacht vereist.

geopende iphone
smartphone met gebroken scherm

Refurbished Smartphones

Conditie van de smartphone

De Sleutelrol van Gebruik en Zorg in de Staat van de Smartphone

De staat van de smartphone wordt bepaald door hoe zorgvuldig en frequent deze is gebruikt.

Technisch gezien zijn deze toestellen in uitstekende staat, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Desondanks kunnen er, ondanks de perfecte werking, lichte tot zware gebruikssporen aanwezig zijn. De mate van zorgzaamheid en intensiteit van het gebruik spelen hierbij een cruciale rol.

A grade of B grade

Ontdek de Staat van de Smartphone: A Grade vs. B Grade

De staat van de smartphone wordt onderverdeeld in twee categorieën: A Grade en B Grade.

  • A Grade: A Grade toestellen zijn nagenoeg nieuw, met slechts lichte krasjes op de behuizing.

  • B Grade: B Grade toestellen vertonen zichtbare krassen of deuken aan de buitenkant. Deze toestellen zijn echter aantrekkelijker geprijsd.

Zowel A als B Grade toestellen zijn technisch in uitstekende staat, maar vertonen respectievelijk lichte of zichtbare uiterlijke sporen. Kies de categorie die het beste past bij jouw voorkeuren en budget.

Een refurbished smarthone kopen , goed idee?

Slimme Keuzes bij de Aanschaf van een Refurbished Smartphone

Overweeg zeker de aankoop van een refurbished smartphone als er een aanzienlijk prijsverschil is ten opzichte van een nieuw toestel.

Vergelijken is de sleutel: bekijk de prijzen van zowel refurbished als nieuwe toestellen. Neem de prijs, garantie en gedetailleerde informatie over het toestel in overweging.

Koop altijd bij een erkende aanbieder om zeker te zijn van de hoogste kwaliteit reparaties en controles. Dit waarborgt een betrouwbare aankoop en geeft jou gemoedsrust.

?wi=353274&ws=

Remarkt is één van de grootste online shops waar je refurbished computers, smartphones kunt kopen, maar ook voor eeen refurbished laptop kan je hier terecht. Vooral bekend voor de goede service en artikelen zijn direct leverbaar.

Bij de aankoop van een refurbished toestel, krijg je ook nog een de garantie van één jaar of meer of niet tevreden geld terug.